Elämää arjen yläpuolella.

Ratsastajan painorajat

26.10.2020

RATSASTAJAN PAINORAJAT

Hevostemme terveys ja hyvinvointi ovat meille hyvin tärkeä asia. Ratsastuskoulumme hevoset tekevät ratsastuskoulussamme ympäri vuoden tärkeää työtä, ja niiden hyvinvoinnin eteen tehdään myös paljon työtä joka päivä.
Hevosta ei ole luotu kantamaan isoa painoa, ja se voi oireilla vakavasti selkä- ja jalkakivuilla liian ison painon takia. Eläinlääkärit suosittelevat ratsastajan maksimipainoksi n. 17 % hevosen omasta painosta.

Kevennettyä ratsastusta tarjoamme yli 90 kg painaville ratsastajille (paljon käynnissä työskentelyä, hieman ravia ja mahdollisesti laukkaa vähän, ei esteitä ).
Jos painosi ylittää 100 kg, keskustelethan ratsastusmahdollisuuksistasi opettajamme kanssa. Kun painoa on paljon, ratsastus muuttuu riskialttiimmaksi myös ratsastajalle heikomman kehonhallinnan myötä.  Hevonen ei välttämättä pysty kantamaan turvallisesti yli 100 kg ratsastajaa vaan saattaa täysin varoittamatta reagoida isosti suureen painoon.


Ratsastuskoulumme ratsastustunnit ovat koulupainotteisia, mutta pyrimme hyppäämään myös esteitä, tavoitteenamme olisi hypätä joka neljäs kerta. Jos et halua hypätä, voit siirtää estetuntisi kouluryhmään. Hevostemme hyvinvoinnin ja ratsastajan riskien minimoimiseksi estetunneilla ratsastajan painoraja on 80kg.

Jos painosi ylittää painorajan ja olet vakioratsastajana ryhmässä, missä myös hypätään, voit siirtää tuntisi estepäivänä kouluratsastusryhmään. Painoraja on tehty, koska esteeltä alas tullessa ratsastaja usein vähän tömähtää hevosen selkään, kokenut ratsastaja, joka hallitsee kehonsa, voi estää tämän, mutta paino kuitenkin tulee alastulossa hevosen yhdelle jalalle, hevosta rasittaen. Eläinlääkärit suosittelevat painorajan asettamista.

TÄRKEÄÄ - Haluamme painottaa, että ratsastajan painoraja-asian ei ole missään nimessä tarkoitus loukata ketään!