Elämää arjen yläpuolella.

Frisbeegolf

Huittisten Ratsastuskeskuksessa Peikkometsän kupeesta löytyy 9-väyläinen frisbeegolfata. Rata on suunnattu aloittelijoille ja jo lajin saloihin perehtyneille harrastajille. Vaikkakin väylät ovat lyhyitä, antavat ne silti haastetta myös kokeneillekin heittäjille. Mielenkiintoisesti sijoitetut korit, ahtaat väylät ja korkeuserot luovat hienon kokonaisuuden. Radalla on viikottainen hoito.

Pääset heittämään radalle maksamalla 2 euron ratamaksun, jonka voi maksaa radan vieressä olevaan kassaan, kahvila Onnenkenkään tai toimistoon, josta voi myös vuokrata kiekkoja.


Viikkokilpailut

Rekikosken viikkikset heitetään tuttuun tapaan torstai-iltaisin klo 18.30 alkaen. Kauden kisaformaatti on sama kuin viime vuonna. Joka torstai palkitaan illan paras tulos. Kauden päätteeksi palkitaan kauden parhaan tuloksen heittänyt ja poolikisassa eniten pisteitä heittänyt. Tasatuloksen sattuessa potti menee jakoon. Palkintopotti koostuu viikkokisojen osallistumismaksusta. 4 euron maksusta menee 1 euro illan palkintopottiin, 2 euroa kauden poolikisaan ja 1 euro Rekikoskelle. Parikilpailuja on viikkokisakauden aikana joka kuukausi. Parikilpailussa 4 euron maksusta menee 2 euroa kilpailun 2-3 parhaalle parille, 1 euro CTP-kisan voittajalle ja 1 euro Rekikoskelle. 

Poolipistekilpailu

Poolit jaetaan kauden aikana heitettyjen kierroskeskiarvojen mukaisesti. Jokaiselta heittäjältä keskiarvoon huomioidaan kauden parhaimmat kierrostulokset. Neljä kauden parasta keskiarvoa omaavaa menee ykköspooliin, neljä seuraavaa kakkoseen jne. Jokaisen poolin voittaja saa pisteen. Eniten kauden aikana pisteitä kerännyt/keränneet palkitaan poolipotilla. Poolikisan rahapotti jaetaan kolmelle parhaalle suhteessa 50-30-20.

Jos kauden päätteeksi kaksi parasta on tasapisteissä, lasketaan 1. ja 2. sijoituksen tuomat rahat yhteen ja jaetaan puoliksi kahden parhaan kesken. Kolmas saa normaalisti kolmannelle sijalle kuuluvat rahat.

Kauden paras tulos palkitaan 100 euron lahjakortilla paikalliseen yritykseen.

Keskiarvoon huomioidaan tuloksia seuraavasti:
1-4 heitettyä kierrosta: Paras kierrostulos
5-7 heitettyä kierrosta: 2 parasta kierrosta
8-11 heitettyä kierrosta: 3 parasta kierrosta
12-15 heitettyä kierrosta: 4 parasta kierrosta
16-19 heitettyä kierrosta: 5 parasta kierrosta
20-23 heitettyä kierrosta: 6 parasta kierrosta
24-26 heitettyä kierrosta: 7 parasta kierrosta

Mikäli keskiarvo on sama usealla pelaajalla ensimmäiseksi huomioidaan parempi yksittäinen kierrostulos. Seuraavaksi verrataan heitettyjen kierrosten määrää jolloin eniten heittänyt on ensimmäisenä. Mikäli heittäjät ovat edelleen tasoissa TD määrittelee järjestyksen.

Jos jonkin heittäjän keskiarvossa on huomioitujen kierrostulosten jälkeenkin syytä epäillä vilppiä, TD:llä on oikeus pudottaa huomioitavien kierroksien määrää keskiarvolaskennassa kyseisen heittäjän kohdalla.

Mikäli heittäjä tahallaan pelaa heikkoja kierroksia pudottaakseen keskiarvoa, TD:llä on oikeus hylätä kisatulos ja antaa poolipiste poolin toiseksi tulleelle.

Holarikisa

Viikkokisojen yhteydessä kerätään vapaaehtoinen 1 euron maksu holarikisaan. Jokainen kyseisessä kisassa holarimaksun maksanut pelaaja osallistuu holaripotin metsästykseen tässä kisassa. Jos kukaan ei heitä holaria, kerätty potti siirtyy seuraavaan viikkokilpailuun. 

Ilmoittautumiset klo 18.15 mennessä.


Viikkokisaohjelma 2020

4.6.
11.6.
18.6. Parikilpailu
25.6.
2.7.
9.7. Parikilpailu
16.7.
23.7. 
30.7. Parikilpailu
6.8.  
13.8.
20.8. Parikilpailu
27.8.
3.9.
10.9. Päätöskilpailu, palkintojenjako ja grillaus


Frisbeegolf lajina

Frisbeegolf on peli, jota voivat harrastaa kaikki ikään tai sukupuoleen katsomatta. Lajin periaate on samanlainen kuin perinteisessä golfissa. Frisbeegolfissa käytetään pallon ja mailojen sijasta muovista frisbeitä, joita on eri kokoisia ja painoisia. Pallogolfin reiän korvaa frisbeegolfissa maalikori. Peliajatus on, että vähimmällä määrällä heittoja suorittanut pelaaja on voittaja.

Säännöt pähkinänkuoressa

  1. Pelin tarkoituksena on saada frisbee mahdollisimman pienellä heittomäärällä aloituspaikasta metalliseen frisbee-maalikoriin.
  2. Heittäjän tulee aina varmistaa, ettei väylällä liiku muita pelaajia.
  3. Avausheiton jälkeen kauimpana korista oleva pelaaja jatkaa ensimmäisenä. Seuraava heitto suoritetaan siitä paikasta, mihin edellinen heitto jäi. Pelaajan ei tule sännätä omalle kiekolleen odottamaan vuoroaan, vaan hänen tulee odottaa heittovuorossa (eli kauimpana korista) olevan pelaajan takana. Pelaaja heittää niin monta kertaa, kunnes frisbee on maalikorissa.
  4. Reikä on pelattu loppuun, kun frisbee on maalikorissa.
  5. Voittaja on pelaaja, joka suorittaa radan pienimmällä määrällä heittoja.